5 beneficii ale cărnii de prepeliță

5 beneficii ale cărnii de prepeliță

Cu oul de prepeliță suntem deja obișnuiți demult. Considerat un aliment minune, mai sănătos decât oul de găină datorită nivelului foarte scăzut de colesterol precum și nivelului ridicat de vitamine și minerale, oul de prepeliță nu mai reprezintă o surpriză pentru cei care vor să ducă un stil de viață sănătos. Dar ce spui despre carnea de prepeliță?

Carnea de prepeliță este una dintre cele mai fine și apreciate în gastronomia internațională. Această carne are un gust dulce și o textură delicată, făcând-o o alternativă dietetică pentru cei care vor să prevină boli precum obezitatea sau diabetul. În plus, o carne săracă în colesterol dar bogată în minerale previne bolile cardio-vasculare și alte afecțiuni.

Hai să vedem care sunt cele cinci motive principale pentru care trebuie să încerci carnea de prepeliță!

1. Conținut scăzut de colesterol

O porție de carne de prepeliță conține doar 110 calorii, 19 grame de proteine și 5 grame de grăsime. Dacă ești la dietă sau îți dorești să faci eforturi mai susținute privind un stil de viață sănătos, cu hrană bogată în nutrienți și cu un gust deosebit, prepelița este primul pas de făcut în această direcție.

La fel de sănătoasă precum carnea de strut, prepelița are avantajul de a fi ușor de găsit pe piața din Republica Moldova, fiind crescută în ferme locale.

2. Un plus de vitamine și minerale necesare tuturor

Un preparat gourmet pe bază de prepeliță, de exemplu, îți oferă 35% din valoarea zilnică de niacină (vitamina B3) și 25% din doza zilnică de vitamina B. Acestea sunt esențiale pentru buna funcționare a creierului și a sistemelor muscular și osos. În plus, iei 10% din doza zilnică recomandată de vitamina C consumând o porție de carne de prepeliță. Vitamina C este un antioxidant absolut necesar pentru ca tu să funcționezi optim și să te simți excelent.

Prepelița este și o sursă bună de minerale, furnizând 25% din doza zilnică de fosfor, 20% din doza zilnică de fier, 15% din cea de zinc și 6 % din doza zilnică de magneziu. Fiind o carne slabă și foarte bogată în astfel de minerale, carnea de prepeliță face parte din curele de fortificare ale organismului copiilor, mai ales în cazul în care aceștia sunt amenințați de anemii sau deficiențe ale mineralelor esențiale.

3. Gustul și textura cărnii de prepeliță sunt deosebite

Ai putea asemăna carnea de prepeliță cu cea de pui, insă carnea de prepeliță are un gust mai dulceag și o textură fragedă. Carnea este delicată, iar istoria o recunoaște ca fiind una dintre cele mai importante ingredient gourmet.

Menționată în Biblie și în rețetele de familie ale caselor regale, prepelița se regăsește pe meniurile celor mai exclusiviste restaurante din întreaga lume. Dacă te gândești că exclusivist poate fi sinonim cu costisitor, hai să trecem mai departe la următorul motiv…

4. 125 lei/kilogram

“Obrazul subțire cu cheltuială se ține”, cam așa sună un proverb din bătrâni, dar dacă te uiți la toate proprietățile nutritive ale acestei cărnii, prețul plătit nu este unul foarte ridicat. Totuși important este ca atunci când cumperi o carne de prepeliță să întrebi producătorul și despre eventuale rețete sau modalități în care poți găti acest tip de carne. Doar un cunoscător și un consumator fidel al cestui tip de carne îți poate spune cu certitudine cum trebuie să gătești corect prepelița.

5. Carnea de prepeliță este versatilă

La fel cum poți găti carne de pui în nenumărate feluri, la fel poți consuma și carnea de prepeliță. Înlocuiește cu succes orice tip de carne albă, fiind însă mult mai gustoasă și mai sănătoasă. Ca specialitate gourmet însă, carnea de prepeliță este mult mai versatilă. O poți găsi în diverse specialități crud-uscate sau o poți prepara chiar tu acasă, în diverse rețete.

Carnea de prepeliță are nenumărate avantaje nutriționale și te poate ajuta să îți îmbunătățești starea de sănătate. Mai mult, îți pune la dispoziție o vastă paletă de rețete cu care să îți surprinzi familia și invitații, indiferent de ocazie.

Ce alte motive mai ai pentru a consuma această carne atât de dulce și delicată?

Cumpără acum carne și ouă de prepeliță iar noi o livrăm în decurs de 2-3 ore direct la domiciliu!

Carne de Prepelita

125.00 MDL /Kg

Carnea de prepeliță este cea mai săracă în colesterol. Dar cel mai important este gustul magnific al acestui minunat produs.

Livram carne de prepelita in Chisinau si in toata tara.
Plaseaza comanda si intelege-te cu consultantul nostru despre locul si timpul potrivit pentru livrarea produselor.

Ouă de prepeliță

20.00 MDL

O cutie contine 18 bucati.
Termen de valabilitate –
pana la o luna, pastrate in frigider la temperatura 7-8 grade.
Ouale de prepelita,
 desi sunt de doua ori mai mici decat ouale de gaina, au o valoare nutritionala de patru ori mai mare decat acestea. Consumate fierte sau crude, ouale de prepelita aduc o serie de beneficii organismului, de aceea sunt recomandate in tratarea diverselor afectiuni sau pentru menţinerea starii de sanatate.